Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyarország legjobb csúzdaparkjai

 

 

 

 

 

Az 5 legjobb csúszdapark

Az 5 legjobb csúszdapark

 
Strandolás és fürdőzés nélkül nem múlhat el nyár. Bemutatjuk öt kedvenc magyarországi akvaparkunkat és a legcsúszósabb csúszdákat. Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!
h

 

1. Aquaréna – Mogyoród


Az élményparkban 21 csúszda és másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog föld fölött és föld alatt. A „Nagy Csobbanás” 6 × 60 méter hosszú pályái versenyre termettek, és a mélységbe repítik az utazót, a vakondcsúszdán a kalandor a felszínről a föld alatti utazás után a napfényes medencében landol, de a bátrabbak kipróbálhatják a szabadesést, a „találkozót” az ufókkal, a 120 méteres zuhanást a kalandcsúszdán, az óriáskígyót, a fekete lyukat, a vadvízi folyót, a raftingot és a repülőszőnyeget is.


Ezenkívül kilenc medence kínál hűsítő fürdőzést, többek között élménymedence, jakuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a lassan hömpölygő „lusta folyó” és a „kék barlang”. Az akrobatamedencénél nem tilos a vízbe ugrálni. A 3,5 méter mély medencébe 1–3 méter magas sziklaszirtekről lehet ugrani, és az élményt tovább fokozza a vízesés, valamint a sziklákon áthatoló és a víztől 1–1,5 méter magasan végződő csúszdák.Szülők és gyerekek egyaránt kedvelik a játszóházat, ahol nemcsak együtt lehet játszani az apróságokkal, de vigyázó is akad, amíg a szülők kicsit kikapcsolódnak. Az akvaparkban a gyerekek mellett a gyereklelkű felnőttekre is gondoltak, számtalan érdekes játék – minigolf, petanque, lengőteke, gombfoci, pókerarcbajnokság, óriási szívószálfutam, óriási jenga, fordított kormányzású bicikli, pohárcurling stb. – várja a látogatókat két fürdőzés között.
Honlap »

 


 

2. Annagora – Balatonfüred500 méterre a Balaton-parttól a hullámfürdő garantálja a tengerélményt. A fürdő üzemeltetői nemcsak a felnőttekre gondoltak, hanem a gyerekekre is. Számukra létesült a gyermekélményfürdő mellé a gyermekhullámfürdő, ahol a kicsik is biztonságosan élvezhetik az érkező hullámokat. Az akvaparkban 12 csúszda – hagyma, forgószél, lassú folyó, őrült folyó, anakondacsúszdák, versenycsúszdák, kamikaze- és turbócsúszda – ígér nagy csobbanásokat és élvezetes csúszásokat.

Ha az időjárás nem kedvez a kinti fürdőzésnek, akkor sem kell sopánkodni, mert a belső, fűtött medencékben is lehetőség van pancsolásra. Persze a tökéletes strandélményhez nélkülözhetetlen a strandröplabdapálya, a csocsó és a „vendéglátóegységek”. Nincs hiány balatoni büféből, koktélbárból és a most oly divatos mediterrán ételeket kínáló étteremből.


Honlap »

 

3. Aquacity – Zalaegerszeg


Az Aquacity több mint 6000 m² vízfelületét a hullámmedence (amely önmagában 1100 m²-nyi vízfelületet jelent), a bébi- és a gyerekmedence, a jakuzzik, az ugró- és a strandmedence, a csúszdamedencék, valamint a 300 méter hosszú lassú folyó adja. Végre egy strand, ahol nem tilos a vízbe ugrálni, ugyanis az ugrómedencét éppen ezért építették.

A létesítmény 18 csúszdája közül 13 épült felnőttek részére. A tekerőző kalandcsúszdák vagy a gumicsónakkal használható, 112 méter hosszú „őrült folyó” műkedvelő csúszóknak is kiváló szórakozást nyújtanak, de a teljesen zárt turbócsúszdát, a kamikazét vagy a sokat sejtető nevű fekete lyukat csak bátraknak ajánljuk. Ha versengő típus vagy, neked találták ki a négysávos szupersztrádát, a gyerekeknek pedig a lassan kanyargó „anakonda” lehet izgalmas. A csúszdák 12 méter magas indítódombról indulnak, amelynek tetején még egy kilátó emelkedik, ahonnan – a végeláthatatlan lépcsősor után – Zalaegerszeget és a környező vidéket kémlelhetjük madártávlatból. Az Aquacity szomszédságában nemrég megnyílt termálfürdő a kevésbé csúszdás pancsolásra vágyóknak kínál kellemes szórakozást kültéri és élményelemekkel turbózott beltéri medencékkel.

 


Honlap »

 

 

4. Atlantika Vízividámpark – GergelyiugornyaÉrdemes megtanulni Gergelyiugornya nevét. A vízipark legnépszerűbb programja az éjszakai fürdőzés, legnépszerűbb lakója pedig Sanny, a fóka, amely egy elképesztő show-ban produkálja magát a csúszdázásban kifáradt népnek.A parkban három szekcióban találhatók csúszdák. Az első a dupla kamikaze, amely két 40 méteres csúszdából áll, és az elrugaszkodástól a vízbe érkezésig 8 másodperc az út. A második az anakonda, ez három csúszdából áll, és jóval lassabb lecsúszást tesz lehetővé. A zöld csúszda 12,5 méter magas és 72 méter hosszú, az anakonda hármasa közül ezen lehet a leggyorsabban leérni. A hármas további két tagja, a sárga 12 méter magas és 101 méter hosszú, valamint a kék 13 méter magas és 113 méter hosszú csúszda. A harmadik szekció a Magyarországon egyedülálló shuttle csúszda. A kétsávos csúszdában egy „bob” segítségével lehet lecsúszni és megérkezni a vízbe. A 16 méter hosszú csúszdán akár 60 km/h sebesség is elérhető. Talán éppen ezért a csúszda használatának alsó korhatára 10 év.

 

A szokásos úszó-, hullám-, csúszda- és gyerekmedencén kívül a park területén termálvizes medence, gyermekélményfürdő és labdamedence is kipróbálható. Ez utóbbi tulajdonképpen egy csíkos és vizes domb, amelyre a gyerekek kötelek segítségével mászhatnak fel.

 


Honlap »

 

 

5. Aquaticum – DebrecenA debreceni Nagyerdőben a strandfürdő szomszédságában egy hatalmas kupola alatt az év minden napján trópusi nyarat idéz az időjárás. A gyerekek bébi- és gyerekmedencében tölthetik idejüket, a felnőtteket pedig hullámmedence és élménymedence várja. Ez utóbbinál 12 csúszda, mászófal, vízichopper, élményösvény, jakuzzik, barlangfürdő, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok színesítik a fürdőzést.


A fürdőben szaunacentrum működik finn szaunával, gőzkamrával és merülőmedencével, de thaimasszázs-centrum is található itt. Az élményfürdő és a termálfürdő között lehetséges az átjárás. Az úszómedencén kívül 33, 35, 38 °C-os termálvizes beltéri medencékben és 36–38 °C-os, lóhere alakú kültéri medencében lehet fürödni. A fürdő gyógyvize 65 °C-os hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz. A 33 °C-os medencében levegőbefúvással létrehozott buzgárok, a 35 °C-os medencében gombazuhanyok és dögönyözők fokozzák a fürdőzés és felfrissülés élményét.A legbátrabbak váltófürdővel pezsdíthetik vérkeringésüket, de lehetőség van a gőzfürdő és a merülőmedence használatára is. A strandfürdőben említést érdemel a versenymedence, a hullámmedence, a gyerekmedencék és a gyógymedencék, de a fürdőzésben megfáradtak homokos focipályán és röplabdapályán lazíthatnak. A komplexumhoz wellnessrészleg, hotel és étterem is kapcsolódik. Ez utóbbi, a Vigadó étterem az 1800-as években kezdte meg működését, először fürdőházként, később pedig étteremként.

 

Honlap »

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hát ez nagyon jó örülök hogy van egy honlpa ahol megtalálhatom minden vizes dolgot

(jano, 2012.06.22 06:56)

ügyi az ki készítette

 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Március / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 52240
Hónap: 1085
Nap: 45